Links, rechts, groen, rood, pimpelpaars; who cares? Jij dus! Want jij wilt graag een actieve rol spelen in het bestuur van Nederland en jouw gemeente. Jij wilt politiek meedenken, en vooral meedoén! Bij gemeentes, provincies, politieke partijen en jongerenorganisaties werk je mee aan bijvoorbeeld mediacampagnes, onderzoeken en verkiezingen. Maak jij het verschil?

Roeping gevonden? Dit zijn een paar mogelijkheden:


Lokale partij

Dat je nog niet mag stemmen, betekent niet dat je niks kunt doen. Je kunt altijd gaan helpen bij jouw favoriete lokale partij. Adviseer hen over jongerenkwesties, of ga campagnevoeren in verkiezingstijd.


Jongerenpartij

Wist je dat de meeste landelijke politieke partijen ook een jongerenafdeling hebben? Daar kun jij dus actief worden. Op de website van jouw favoriete partij kun je meestal wel de contactgegevens van de jongerenafdeling vinden. En anders is een telefoontje naar het hoofdkantoor genoeg.


Vereniging

Verenigingen zijn natuurlijk niet hetzelfde als politieke partijen, maar de overeenkomst is dat ze allebei ‘besturen’. Politieke partijen besturen het land en verenigingsbesturen zorgen voor de vereniging. Vind jij dat je wel wat kunt bijdragen aan het bestuur van jouw vereniging? Informeer dan eens naar de mogelijkheden.