Wil je mensen in nood helpen? Bij goede doelen zijn heel veel geweldige dingen mogelijk. Want met een stage bij organisaties zoals Amnesty International of 3FM Serious Request komt jouw hulp overal ter wereld aan! Je kan je natuurlijk suf collecteren, maar ook meedraaien met de CliniClowns. Of pak het groots aan en organiseer zelf een benefietconcert voor bedreigde orang-oetangs. Ook namens ons bedankt hè!

Roeping gevonden? Dit zijn een paar mogelijkheden:


Inzamelingsactie

Goede doelen hebben altijd veel geld en materialen nodig om hun werk te kunnen doen. Jij kan hen daarmee helpen! Je kunt het jezelf makkelijk maken door te gaan collecteren. Maar je kunt het ook groter aanpakken. Organiseer bijvoorbeeld een sponsorloop, benefietconcert, of rommelmarkt. Of hou je van koken? Dan zorg je voor een benefietdiner. Oneindig veel mogelijkheden om geld op te halen zijn er. De inkomsten van zo’n actie komen ten goede aan het door jou gekozen goede doel.


Voorlichting

Goede doelen willen vaak aan mensen laten weten waarom het werk wat ze doen zo belangrijk is. Waarom is het bijvoorbeeld nodig dat kinderen die een oorlog hebben meegemaakt weer lekker kunnen spelen? En waarom moeten we pandaberen beschermen? Om dit uit te leggen geven goede doelen vaak gastlessen op school. Of staan zij met een kraampje op een markt. Met jouw hart op de juiste plek, kan jij vast en zeker helpen om anderen uit te leggen waarom het goede doel zo belangrijk werk doet.