Met jouw liefde voor internet, radio en televisie kun je al heel snel andere mensen helpen. Droom je al tijden van je hoofd op tv, of een carrière als dj? Dan is een klus bij de lokale omroep een heel goed begin. Raas je vingervlug over alle toetsenborden? Misschien kun je de website van een vereniging met alle social media connecten, of oudere mensen leren sms’en en Skypen. Hoe dan ook, voor ons ben je nu al geweldig.


Journalistiek

Ben jij die vliegende reporter, die zijn nieuwsgierige neus nergens buiten kan houden? Of hou je van schrijven, filmen, of fotograferen? Dan is een journalistieke stage misschien wel iets voor jou. Mogelijkheden zijn er bij de lokale krant of omroep. Maar er zijn ook websites waar je terecht kan. Wel goed zoeken en een beetje brutaal zijn, want journalistieke stages zijn erg gewild!


Workshops geven

Sms’en, chatten en mailen vind jij natuurlijk super makkelijk, maar er zijn nog steeds een hoop ouderen die geen idee hebben van hoe dat moet. Ook zij willen weleens skypen met een kleinkind in Australie, of mobiel kunnen bellen als ze zijn verdwaald. Regelmatig worden er daarom in bejaardenhuizen en buurtcentra workshops georganiseerd om ze dit te leren. En daar kun jij dus alleen of met een groepje vrienden bij helpen.


Computers fixen

Als jij een neus hebt voor technische zaken, zou je ook de digibeten van deze maatschappij kunnen helpen bij het onderhouden van hun computer. Plekken waar je terecht kunt zijn bijvoorbeeld verenigingen en mensen met weinig geld.


Online

Ben jij niet achter het internet weg te slaan? Dan zijn er misschien wel organisaties die jouw hulp kunnen gebruiken bij het onderhouden van hun website, Hyves, Facebook of Twitter. Vooral veel verenigingen hebben hier behoefte aan.