Iets goeds doen is mooi, maar andersom helemaal. Ben je creatief, zing je als een nachtegaal of dans je de planken uit de vloer? Met kunst- en cultuurklussen trek je volle zalen. Met een songfestival voor verstandelijk gehandicapten bijvoorbeeld, of een workshop stand-up comedy in het buurtcentrum. Asielzoekers rondleiden door je favoriete museum? Jazeker, net als kinderen leren fotograferen. Applausje voor jezelf!


Kunst

Dat kan dus ook, een maatschappelijke stage in de kunst. Er bestaan bijvoorbeeld oneindig veel theater-, muziek-, dans- en beeldende kunstverenigingen. En daar is van alles te doen. Of maak een ander blij met jouw zelfgemaakte kunstwerk. Hieronder een paar voorbeelden om je vast een idee te geven van de mogelijkheden:
  1. Begeleid een muziekkamp;
  2. Maak een voorstelling met de (school)musical- groep voor een verzorgingshuis om de hoek;
  3. Dans, maak muziek, of doe een project met gehandicapte jongeren;
  4. Geef een culturele invulling aan een buurtfeest of sinterklaasfeest van je vereniging;
  5. Help je vereniging bij de voorbereiding van een voorstelling, promotie, of de opzet van een website;
  6. Help bij het organiseren van een evenement of festival;
  7. Op een festival of evenement kun je bijvoorbeeld interviews houden met artiesten of publiek, gasten ontvangen en filmpjes maken.

Festivals

Bijna alle theater-, muziek-, en filmfestivals werken met vrijwilligers. Als je het lief vraagt, mag je er ook vast je maatschappelijke stage doen! Voor een overzicht van alle festivals, kijk je hier.