Groene vingers zijn er om smerig te maken, vind jij. Je kunt geen hond voorbijlopen zonder hem te aaien, en in het bos ruim je vaak zwerfvuil op. Toch? Met natuur- en dierklussen help je alles dat groeit en bloeit. Zoals eendjes, die dankzij jou in een schone vijver kunnen zwemmen. Of help het asiel met inenten, of knuffel varkens met blinde jongeren. Goed te doen, groen!

Roeping gevonden? Dit zijn een paar mogelijkheden:


Dieren

Als je helemaal gek bent van dieren, kun je terecht bij kinderboerderijen, asielen, opvangcentra en diverse belangenorganisaties voor dierenrechten, zoals de Dierenbescherming.


In de natuur

Fleur jij op van de geur van versgemaaid gras? Of droom je weg bij een lekkere strandwandeling? Dan kun je bij organisaties terecht die zich bezig houden met natuurbehoud. Kijk maar eens of er in jouw omgeving een afdeling is van bijvoorbeeld Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Nederland, Natuurmonumenten, Het Geldersch Landschap of IVN. Naast deze grote organisaties bestaan er ook een hoop kleine lokale organisaties. Vraag maar eens aan je mentor!


Duurzaamheid

Wil jij de wereld redden? Dan vind je het milieu vast belangrijk. Er bestaan duurzame projecten die je kunt doen als maatschappelijke stage.


Jongerenverenigingen

Wil jij samen met andere jongeren genieten van de natuur? Dan kun je ook actief worden bij een jongerenvereniging. Hier staat een overzichtje.

  • Asiel/dierenambulance 
  • Kinderboerderij 
  • Staatsbosbeheer/Heemtuin etc. 
  • JMA (Jongeren Milieu Actief)
  • www.natuurwerk.nl