Hé actieveling! Zullen we iets leuks gaan doen? Kids, ouderen, zieken en gehandicapten zijn altijd in voor een uitje. Kun je het gezellig maken voor eenzame mensen of ben je juist goed met groepen? Dan is er vast ergens een basisschool waar ze snakken naar een toffe speurtocht. Of een groep verstandelijk gehandicapten, die heel graag een keer met je naar de Apenheul wil. Veel plezier!

Roeping gevonden? Dit zijn een paar voorbeelden:


Vriendendienst

Wie gaat er fietsen met een blinde vrouw, of zwemmen met een jongen die niet zelf het zwembad in kan? Wie past er op het zusje van een verstandelijk gehandicapt meisje? Of wie gaat er shoppen met met een meisje dat door haar ziekte weinig vrienden heeft?

Vriendendiensten, maatjesprojecten, informele zorg: er bestaan een hoop namen voor ‘iets leuks doen met mensen die dat niet makkelijk alleen kunnen’.


Ouderen

De vergrijzing, je hebt er vast weleens van gehoord. Het wil vooral zeggen dat er heel veel ouderen in Nederland wonen. Dan denk jij misschien ‘saaai’ die ouwe lui, maar dan ken jij duidelijk onze Hollandsche Oudjes nog niet.

Ze kunnen vaak niet meer zo goed lopen en praten gaat wat minder snel, maar neem van ons aan dat ze nog net zo eigenwijs zijn als jij. Dat niet alleen, ze zitten boordevol bijzondere verhalen. Alleen hebben ze zo veel vrije tijd, dat ze wel een beetje afleiding kunnen gebruiken. Dus fleur jij met jouw vrienden en jullie fratsen de mensen in een bejaardenhuis op?


Zomerkamp

Veel kinderen en jongeren kunnen in de zomer niet zo makkelijk op vakantie, bijvoorbeeld omdat ze een lichamelijke beperking hebben, of omdat hun ouders daar geen geld voor hebben. Verschillende organisaties organiseren (zomer)kampen voor zulke kinderen en jongeren. Met een flinke dosis energie kun jij ook als begeleider mee op kamp. Lekker activiteiten organiseren en eindeloos ouwehoeren bij het kampvuur. Met een beetje geluk telt dat ook nog eens als Maatschappelijke Stage!