Goede daden staan centraal in elke religie ter wereld. Bij klussen met een religieus tintje zijn daarom alle levensbeschouwingen welkom. En daarvoor hoef je echt niet per se gelovig te zijn. Proeflessen meditatie geven is even waardevol als meedoen met een inzamelingsactie. Of activiteiten organiseren voor jongeren en ouderen van jouw kerk, moskee of synagoge. En die van anderen natuurlijk. That’s the spirit!

Roeping gevonden? Dit zijn een paar mogelijkheden:


In de kerk, moskee, of …

Activiteiten
Er worden een heleboel activiteiten georganiseerd: een kerstmarkt in de kerk bijvoorbeeld, of een iftar in een moskee. Jij kunt helpen met het regelen hiervan. Of organiseer speciale jongerenactiviteiten, zoals een voorleeswedstrijd van de Bijbel of de Koran.

Digitaal
Ook religieuze organisaties hebben vaak een website. Jij kunt helpen met het onderhouden hiervan: de agenda up to date houden bijvoorbeeld. Of stel voor om alle adressen die nog netjes in een adresboekje geschreven staan in excel te zetten. Dat heb jij snel voor elkaar!

Meehelpen
Binnen een kerk, moskee, tempel, of ander religieus huis zijn er altijd mensen die wat hulp kunnen gebruiken. Wat denk je van het ophalen van ouderen zodat jullie samen naar de dienst kunnen gaan? Of ga kerststukjes rondbrengen in het bejaardenhuis. Of help de tuinman met het mooi maken van de tuin.


Religieuze vereniging

Er bestaan een hoop religieuze verenigingen, sommige daarvan zijn speciaal voor jongeren bedoeld. Elke religie heeft wel zo’n groep actieve jongeren, zoek maar eens op internet. Daar kunnen ze (bijna) altijd jouw hulp gebruiken.