Leg je makkelijk contact? En hou je van gezelligheid of kun je juist goed luisteren? Pak een klus in de zorg! Want jij gaat door waar dokters en thuiszorgers ophouden. Door bijvoorbeeld langs te gaan in de bejaardenflat met tien zelfgebakken appeltaarten. Of te mailen met gevangenen, of een middagje te gamen met jonge kankerpatiëntjes. Wil jij mensen helpen om hun ziekte of eenzaamheid even te vergeten? Da’s al een hele zorg minder.

Roeping gevonden? Dit zijn een paar mogelijkheden:


Ouderen

De vergrijzing, je hebt er vast weleens van gehoord. Het wil vooral zeggen dat er heel veel ouderen in Nederland wonen. Dan denk jij misschien ‘saaai’ die ouwe lui, maar dan ken jij duidelijk onze Hollandsche Oudjes nog niet.

Ze kunnen vaak niet meer zo goed lopen en praten gaat wat minder snel, maar neem van ons aan dat ze nog net zo eigenwijs zijn als jij. Dat niet alleen, ze zitten boordevol bijzondere verhalen. Alleen hebben ze zo veel vrije tijd, dat ze wel een beetje afleiding kunnen gebruiken. Dus fleur jij met jouw vrienden en jullie fratsen de mensen in een bejaardenhuis op?


Vriendendienst

Met wie ga je gezellig shoppen als je door je ziekte geen vrienden hebt? Wie past op het zusje van het meisje met een verstandelijke beperking als haar ouders er niet zijn? Wie helpt je in het zwembad als je niet kunt lopen? Veel mensen in Nederland kunnen wel een beetje praktische hulp gebruiken. Als maatschappelijk stagiair, shopaholic, spelletjesfreak of gezelschapsmens, ben jij daar natuurlijk de perfecte persoon voor!


Opvangcentra

Voor asielzoekers, zwervers, zieken, gehandicapten enzovoorts bestaan opvangcentra. Daar is altijd wel wat te doen. Help jij met het bereiden van een goede maaltijd, of fleur jij de mensen op met jouw stralende aanwezigheid? Dan kun je vast wel ergens terecht.